3,5 млрд. евро носят икономическите реформи в Гърция

12660
3,5 млрд. евро носят икономическите реформи в Гърция
Снимка: e-typos.com

Гръцкото ляво правителство обяви, че е подготвило списъка с икономически реформи, изисквани от кредиторите и съобщи, че до края на деня те ще бъдат изпратени в Брюксел.

Депутатът от управляващата партия СИРИЗА Никос Филис съобщи, че делегация на Министерството на финансите пред така наречената брюкселска група от представители на кредиторите ще представи списъка с 18 реформи.

Филис заяви, че правителството планира да получи 3,5 милиарда евро от тези мерки за реформи. Те включват борбата с укриване на данъци, издаването на лицензи на медиите в страната, онлайн игри на късмета, както и увеличаване на данък добавена стойност (ДДС).

Гръцкото правителство се надява, че реформите ще сложат края на различията между Гърция и кредиторите по отношение на условията, при които Атина може да получи финансиране, което ще я спаси от фалит и евентуално излизане от еврозоната.

След като Атина представи списъка с реформи, той ще бъде обсъден от работната група на Еврогрупата, преди да бъде предложен за обсъждане от финансовите министри.

Същевременно гръцкият финансов министър Янис Варуфакис отхвърли твърденията на германския таблоид "Билд", че се оттегля от заемания от него министерски пост в кабинета на премиера Алексис Ципрас.

В днешния брой в."Билд" публикува информация озаглавена "Гръцкият финансов министър ще успее ли да спаси себе си". В нея се твърди, че Варуфакис ще подаде оставка. Самият Варуфакис веднага опроверга тези спекулации.

 

Шефът на на Бундесбанк: Гърция е все по-близо до пълномащабен фалит

Гърция рискува да изпадне в пълномащабен фалит, ако не изпълни своите задължения, предупреди президентът на Бундесбанк и виден представ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа