Албанците: "Македонско девойче" няма да се пее в Скопие

19364
Албанците: "Македонско девойче" няма да се пее в Скопие

Песента „Македонско девойче” ще се пее само от едната страна на Вардар в Скопие. Това става ясно от изявление на лидера на Демократическата партия на албанците Мендух Тачи при представянето на кандидатите за кметове на партията.

На форум на партията, представяйки кандидатите за кметове, Тачи каза, че, ако дойдат на власт, в Чаир, ще забранят да се пее „Македонско девойче”, и че албанското знаме няма да бъде по-малко от македонското.

Македония на ръба на етническия мир

През изминалите 48 часа в македонската столица се стигна до два инцидента между етнически албанци и македонци, предаде БГНЕС. Вчера сл...

Наблягайки на националистическата реторика, лидерът на ДПА каза, че няма да позволи да се инвестира само в общини, където живеят македонци, пише днес електронното издание evesti.mk.

В същото време албанският премиер и лидер на партията Сали Бериша заяви в обръщение пред форум на младежката организация, че националният въпрос е основна тема за Демократическата партия.

„Националният въпрос е в основата на програмата на Демократическата партия. Албанофобията, или страха от албанците, днес обикаля Балканите като сянка. В миналото нашите съседи ни смятаха за граждани от втора или трета ръка” изтъкна Бериша. Според него етническата територия на Албания трябва да бъде в националното съзнание на всеки албанец.

„Всеки знае нашата цел, а тя е засилване и кохезия на албанската нация. Ние днес действаме като един силен народ”, заявил Бериша.

Бериша: Албанският национализъм е европейски

"Казват, че има албански национализъм, но този национализъм е европейски. Той има за цел да гарантира мира при нас и свободата в Евро...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com