Американски радикали може да стоят зад терористичните актове в САЩ

6081
Американски радикали може да стоят зад терористичните актове в САЩ

Федералното бюро за разследване заяви, че няма основание да смята, че терористичните актове в Бостън и писмата с отрова, изпратени на високопоставени американски политици, са свързани помежду си. Според полицията писмата с рицин до президента Барак Обама и сенатора от Мичигън Роджър Уикър са завършвали по идентичен начин: „Да бъдеш свидетел на зли дела и да не ги спреш, означава да станеш съучастник.” Преди това в САЩ прогърмяха взривове – в Бостън по време на и след финалната линия на Бостънския маратон се взривиха две самоделни бомби – голям провал за спецслужбите на САЩ, пише в Накануне.RU Валерий Коровин, зам.-ръководител на Центъра за консервативни изследвания към Социологическия факултет на Московския държавен университет.

Към взривовете в Бостън може да имат отношение местни организации, които застъпват възстановяването на САЩ като пълноценна държава, каквато Щатите не са вече почти столетие, и за възраждането на идентичността на американската нация. Става дума за това, че американския елит, в стремежа си да завладее света, напълно забрави, че има собствен народ и че той има нужди и интереси. И като група фанатици американският елит абсолютно игнорира интересите на собственото си население. На фона на кризата ситуацията сред обикновените американци се е задълбочила в пъти, здравеопазването е почти недостъпно за по-голямата част от населението, социалните пакети не се реализират – или са замразени, или представляват мизерни подаяния.

Задържаха заподозрян за взривовете на маратона в Бостън

Полицията е задържала един от заподозрените за експлозиите по време на Бостънския маратон, съобщава на електронната си страница вестник...

Едновременно с това целият товар, свързан с дейността на американския елит извън пределите на САЩ, лежи на гърба на обикновеното население. Свидетелство за това са масовите демонстрации срещу Уолстрийт с лозунги „Ние сме 99%, спомнете си за нас”. И е напълно възможно взривът в Бостън да е осъществен от група американски радикали, които се стремят по такъв начин да обърнат вниманието на собствения си елит към себе си, към народа.

В същото време виждаме налагане на интереси – американската държава, по силата на това, че елитът е увлечен във външнополитически процеси, се пръска по шевовете, в нея са се натрупали маса социални, икономически и етнически проблеми. Във връзка с това заплахата от срив на държавата днес е актуална както никога и американският елит разбира това, затова е заинтересуван да започне процес по „затягане на гайките” и окончателно елиминиране на остатъчните демократични принципи, които още присъстват в един или друг вид след терористичните актове от 11 септември 2001 г.

Напълно е възможно американският елит да използва термина „терористичен акт” за затягане на вътрешнополитическия режим и за въвеждане на репресивни мерки.

Версията за причастност на ислямски терористи към сегашните терористични актове е слабо правдоподобна по силата на това, че политическият ислямизъм е отчасти медийно явление и медийният ефект е главният критерий за успешната дейност на ислямистките групировки. В това е една от основните им функции – да придадат гласност и най-широк медиен отзвук на своята дейност и на реалната или мнимата си отговорност. В случая обаче никоя от групировките не е поела отговорност за терористичните актове.

Защо Бостън и защо точно сега?

Защо в Бостън и защо точно на 15 април? Атентатът по време на бостънския маратон предизвика множество спекулации. Съвсем сигурно е оба...

Трябва да се отчита също така, че американските власти, американските служби след 11 септември са обсебени от сигурността. И всеки пристигащ на територията на САЩ чужденец привлича вниманието, той се следи, наблюдава се, особено ако е представител на ислямска държава. Такъв човек не може да направи и крачка, без да бъде забелязан, да не говорим да организира терористичен акт или да участва в него. По тази причина версията с ислямски терористи е най-неправдоподобна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com