Американски сенатор получи писмо с рицин

14208
Американски сенатор получи писмо с рицин

Атентатът в Бостън не е единственото посегателство срещу САЩ като държава, което се случи в последното денонощие. Оказа се, че сенатор Роджър Уикър също е станал мишена на престъпни намерения - до него е било изпратено плик за писмо, пълен с рицин.

Писмото е пуснато в Мемфис, щата Тенеси, и няма подател, съобщи Франс прес. Видът на плика не е будел подозрения, отровата е била засечена при рутинна проверка, уточнява bTV. Пликът не е стигнал до сенатор Уикър, каза пред журналисти шефът на демократите в Сената Хари Рийд.

Проект за легализация на марихуаната внесен в Конгреса на САЩ

В Конгреса на САЩ бе внесен проект за разрешаване на употребата на марихуана за медицински цели, предаде БГНЕС. Целта на законопроект...

Плик със смъртоносната отрова рицин е бил намерен в пощенската служба, в която пристигат писмата за членовете на Конгреса на САЩ. Лабораторният анализ е потвърдил, че в писмото е имало рицин.

Сенаторът от републиканската квота Уикър не е участвал активно в дебатите за контрола върху огнестрелните оръжия или за имиграцията - двете големи политически теми, които са актуални в момента в САЩ. Според сенатор Клеър Маккаскил има заподозрян по случая.

Това не е първи случай на изпратена отрова до представител на Конгреса в САЩ. През 2004 година плик с бял прах, оказал се рицин, бе получен в канцеларията на тогавашния лидер на републиканското мнозинство в Сената Бил Фрист.

 

Асандж ще се кандидатира за сенатор, за да осигури свободата си

Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж смята, че спечелването на място в Горната камара на австралийския парламент ще го измък...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com