Асад: Всички химически атаки в Сирия са дело на опозиционните бойци

3986
Асад: Всички химически атаки в Сирия са дело на опозиционните бойци

Процесът на предаване на сирийските химически оръжия под международен контрол е двустранен и за целта САЩ трябва да спрат да провеждат „политика на заплахи”, заяви президентът на Сирия Башар Асад в интервю пред руският телевизионен канал „Россия 24”.

„Искам ясно да кажа за всички- тези механизми (процедурата по присъединяването на Конвенцията за забрана на химическите оръжия) няма да бъдат изпълнени едностранно. Това е двустранен процес, в който, преди всичко, САЩ трябва да прекратят политиката си на заплахи по отношение на Сирия и да спрат оръжейните доставки за терористите в страната ни”, изтъкна Асад, цитиран от РИА Новости.

Сирийските бунтовници отхвърлят плана на Москва

Свободната сирийска армия отхвърли категорично руското предложение за поставяне на сирийският химически арсенал под международен конт...

„Когато видим, че Вашингтон действително иска стабилност в нашия регион и престане да заплашва и да се стреми към нападение, тогава ще приемем, че необходимите процеси могат да бъдат доведени до край”, поясни сирийският лидер.

Въпреки това, Асад допълни, че „до няколко дни Сирия ще изпрати на ООН и Организацията за забрана на химически оръжия технически документи, необходими за сключването на споразумението”.

Всички химически атаки, които са били проведени в Сирия, са дело на опозиционните бойци. Това заяви сирийският президент Башар Асад в телевизионно интервю.

„Терористите се опитват да направят така, че да провокират американско нападение срещу Сирия”, изтъкна Асад, цитиран от украинското издание на „Комсомолская правда”.

МО може да предостави безвъзмездно сгради за бежанците

Министерство на отбраната може да предостави безвъзмездно за настаняване на бежанци сгради, които се намират в 26 войскови района. ...

По думите на сирийския лидер, опозиционните бойци имат в арсенала си химически оръжия, които са им били доставени от редица чужди държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com