Асад саботира работата на експертите по химическите оръжия

6906
Асад саботира работата на експертите по химическите оръжия

Сирийският режим е започнал да размества химическия си арсенал в около 50 различни обекта, за да комплицира работата на експертите, които ще следят действията по поставянето им под международен контрол, пише в. "Уолстрийт джърнъл", предаде БГНЕС.

Изданието цитира неназовани американски високопоставени служители, според които военното поделение 450, специализирано в химическите оръжия, от около година насам размества тези оръжия, оценявани от експерти на повече от 1000 тона.

Те се намират в западната част на страната и споменатото поделение ги прехвърля в около 25 големи обекта на различни места в територията, но също и в по-малки обекти, които общо са приблизително 50, посочва "Уолстрийт джърнъл". Цитираните лица обаче посочиха пред АФП, че не отдават особено значение на тези маневри на Дамаск.

В същото време генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че експертите на ООН в доклада си, който ще бъде публикуван през следващата седмица, ще потвърдят, че при атаката в околностите на Дамаск е използвано химическо оръжие.

ООН ще ни предостави техническа помощ за бежанците

"Върховният комисариат на бежанците на ООН ще предостави техническата помощ, от която се нуждае българското правителство при приемане...

Независимо от факта, че в доклада няма да се посочи извършителя на атаката, Бан Ки-мун отбеляза пред журналисти, че сирийският президент Башар Асад „вече е извършил много престъпления срещу човечеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com