Атака срещу университета в Дамаск уби поне 12 студенти

4906
Атака срещу университета в Дамаск уби поне 12 студенти

Най-малко 12 студенти бяха убити при минометна атака срещу университета в Дамаск, съобщи сирийска държавна телевизия, като обвини бунтовниците за зачестилите атаки в центъра на сирийската столица.

"Броят на убитите студенти при минометната атака срещу факултета по архитектура в университета в Дамаск нарасна на 12", съобщи телевизията, като обвини "терористите" за атаката, използвайки термина, с който режимът нарича бунтовниците.

По-рано днес телевизията съобщи, че много хора са били убити или ранени при нападението. "Националният съюз на студентите осъжда мерзкия терористичен акт, насочен срещу Факултета по архитектура на университета в Дамаск", допълни телевизията. Държавната осведомителна агенция САНА уточни, че още шестима души са пострадали от "минометните снаряди, насочени срещу стола на факултета".

Бунтовниците, които се борят за свалянето на президента Башар ал-Асад, засилиха тази седмица минометните атаки срещу центъра на Дамаск, включително срещу площад Умаяд, където се намира централата на държавната телевизия.

Сирийският център за наблюдение на човешките права също съобщи за днешната атака, но информира за 10 убити. Телевизия Ал-Икбария, която подкрепя режима, показа кадри с лекари, полагащи грижи за млади хора с тежки рани, някои от които в безсъзнание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com