Беларуската опозиция остана извън парламента

4474
Беларуската опозиция остана извън парламента

В резултат на провелите се в неделя избори за депутати в долната камара на парламента на Беларус, предварителните данни от гласуването показват, че нито един от представителите на опозицията не влиза в законодателния орган. Данните са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия, предаде Интерфакс.

На сайта са публикувани имената на победилите кандидати. Сред влизащите в новия парламент са трима представители на Комунистическата партия на Беларус и един член на Аграрната партия, които в своите изказвания подкрепяха поетия от ръководството на страната курс.

Започнаха парламентарните избори в Беларус

Избирателните секции в бившата съветска република Беларус започнаха работа за парламентарните избори, които се бойкотират от двете осно...

Опозицията в Беларус обвини властите, че са извършили измами при парламентарните избори, предава АФП. Най-големите опозиционни партии се подиграха с данните за високата избирателна активност от почти 66%, които бяха обявени от избирателната комисия.

От опозицията заявиха, че твърденията на властите, че активността е 65,9% преди затварянето на избирателните секции, напълно се разминават с действителността.

„ЦИК безсъвестно лъже, а тези данни са коренно различни от тези на наблюдателите. Имаше бойкот практически във всеки голям град”, коментират опозицията.

Редактор: Ая Косарова

ЕС заплаши, че ще ограничи контактите си с Беларус

Посланикът на Беларус във Вилнюс Владимир Дражин е бил привикан днес в министерството на външните работи на Литва, където той бил инфо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com