Близо 90 души са жертвите на атентата в Анкара

6291
Близо 90 души са жертвите на атентата в Анкара
Снимка: Gettyimages

Най-малко 86 души са загинали в събота след двете експлозии, които разтърсиха митинг в столицата Анкара, съобщи министърът на здравеопазването в страната Мехмет Мюезиоглу на пресконференция.

Най-малко 62 души са загинали на място, докато други 24 са издъхнали в болничните заведения от раните си. По негови думи други 186 са ранени.

Няма данни за пострадали или ранени български граждани при експлозиите в Анкара

Няма данни за пострадали или ранени български граждани при експлозиите в Анкара. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресце...

Експлозиите са станали с интервал от няколко секунди под естакадата, водеща към гарата. Там от сутринта са започнали да се събират активисти на профсъюзни обединения и неправителствени организации, които са планирали да проведат съгласуван с властите протест срещу конфликта между държавата и бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщава в. „Хюриет“.

От взривовете са разрушени тротоарите, има поражения по конструкцията на естакадата, сградата на гарата и няколко коли. Властите не изключват версията за терорист – камикадзе. По думите на очевидци полицията още в началото на деня е отцепила района заради митинга. Участниците в него са били пропускани само след обиск. Затова версията за смъртник, според тях, е малко вероятна.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа