Демонстрантите отхвърлиха ултиматума на Ердоган, битката за Турция продължава

11037
Демонстрантите отхвърлиха ултиматума на Ердоган, битката за Турция продължава

Турските демонстранти отхвърлиха призива на премиера Реджеп Тайип Ердоган да спрат протестите и заявиха, че възнамеряват да останат в парка Гези.

"Ще останем в парка с нашите искания и спални чували", се казва в изявление активисти от движение "Солидарност с Таксим".

Турската стратегия в арабския свят

Преди две години турският премиер Реджеп Тайип Ердоган бе посрещнат от въодушевени тълпи в арабските столици, а Турция изглежда имаше ...

„Солидарност за Таксим” е основната организация, която стои зад кампанията за запазването на парка. От групата отхвърлиха и предложението на управляващите за провеждане на референдум.

По-рано турският премиер Ердоган призова демонстрантите да напуснат парка Гези в Истанбул като им даде 24 часа.

"Правя последно предупреждение: Майки, бащи, моля, приберете децата си от там. Паркът принадлежи на всички", каза премиерът в изявление по турската телевизия.

„В парка Гези действат незаконни групировки. Обръщам се към тези искрени и честни мои братя и сестри, защитниците на природата: не ни огорчавайте повече, оставете ни един на един да се разправим с тези терористични организации, идете си от там. Ние ще прочистим парка Гези и ще го върнем на собствениците му. А собственик - това е Истанбул и туристите, които идват”, заяви Ердоган.

ЕП иска съд за полицейското насилие в Турция

Европейският парламент настоява отговорните за полицейското насилие в Турция да бъдат изправени пред съда, предаде БНР. В приета днес...

Протестите в Турция започнаха преди 11 дни с акция на природозащитниците, които изразиха недоволството си от плановете за реконструкция на парка в центъра на европейската част на Истанбул. Скоро демонстрациите обхвана и други градове в страната и придобиха силно изразен антиправителствен характер.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com