Директорът на "Сикрет Сървис" подаде оставка заради инцидент в Белия дом

21173
Директорът на "Сикрет Сървис" подаде оставка заради инцидент в Белия дом
Снимка: Getty Images/Guliver

Директорът на "Сикрет сървис", елитната президентска охранителна служба на САЩ, Джулия Пиърсън подаде оставка след многобройните скандали, свързани с пропуски в сигурността на Белия дом, съобщи американският министър на вътрешната сигурност Джей Джонсън.

Джулия Пиърсън призна, е има недопустими пропуски в нейната служба, която е натоварена с отговорната задача да охранява президента на САЩ и неговото семейство. На 19 септември мъж преодоля оградата на Белия дом и успя да проникне в сградата без никой от "Сикрет сървис" да успее да го спре.

Междувременно мъжът, който проникна в Белия дом при всичките мерки за сигурност на службата за охрана на президента "Сикрет сървис", пледира невинен по всички обвинения пред съда във Вашингтон.

Омар Гонсалес бе официално обвинен пред съдия Дебора Робинсън за незаконно проникване в охранявана сграда, носене на опасно оръжие и незаконно притежание на муниции. 42-годишният обвиняем остава в затвора и рискува да получи присъда до 16 години затвор. Адвокатът му отказа той да бъде подложен на разпоредената от съдия психиатрична експертиза. Той настоя, че ако такава трябва все пак да бъде направена, то тя трябва да е от независим експерт, а не от американското правителство.

Според него искането за такава експертиза е навлизане в полето на защитата. В резултат на това съдията спря искането докато обвинение и защита се аргументират и ще постанови решението си по този въпрос в средата на октомври. На 19 септември привечер бившият военен се изкачи по високата 2.30 м. ограда на Белия дом, претича 60-те метра през моравата, преследван от агентите на "Сикрет сървис". Той успя да влезе през главния вход на партера и да прекоси няколко зали, преди да бъде заловен. В джоба си Омар Гонсалес е имал сгъваем нож. По време на инцидента президентът и семейството му не са били в Белия дом, като току-що са били излезли.

Нахална лисица ровчи в градината на Обама

Белият дом си има нов, неканен гост - от няколко месеца насам при семейство Обама се е настанила лисица, която прави пакости, пише "Уол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com