Джон Кери отива в Украйна следващата седмица

22383
Джон Кери отива в Украйна следващата седмица
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще посети Украйна на 5 февруари, съобщи представителят на Държавния департамент на САЩ Джейн Псаки, предаде Агенция "Фокус".

При посещението си Кери ще се срещне с украинския президент Петро Порошенко, с премиера на страната Арсений Яценюк, както и с вътрешния министър Павло Климкин. Кери ще има срещи и с украински депутати.

Жертвите в Украйна нямат край

Дванадесет души, в това число и седем цивилни, са загинали в Източна Украйна през последните 24 часа в сблъсъци между силите на прави...

Кери отива в Украйна в момент, в който кризата в страната изглежда далеч от решение. Според посланика на Украйна в България Микола Балтажи Върховната рада признава Русия за държава-агресор и призовава международните партньори на Украйна да не допускат безнаказаността на виновните за тези престъпления срещу човечеството. По думите му трябва да се окаже необходимата военна помощ, с цел засилването на отбранителни възможности на Украйна и хуманитарна помощ за пострадалото население.

„Донецка народна република(ДНР) и Луганска народна република(ЛНР)трябва да бъдат признати за терористични организации. Трябва да се увеличи натискът върху Руската федерация и да се ограничат пълномощията на руската делегация в ПАСЕ”, смята украинският президент.

"Целият свят призова за неотложно освобождение на украинската военнослужеща Надежда Савченко, която е избрана за народен представите и член на постоянната парламентарна делегация на Украйна в ПАСЕ. Отвлечена е на територията на суверенна държава, незаконно я прехвърлят в Русия, където искат да я съдят за престъпление, което тя не е извършила. През същото време всеки ден през границата на Украйна от Русия се прехвърлят танкове, артилерия, редовни руски войници, които помагат на проруските терористи да убиват украински граждани. Убиват не само украинци, но и рускоговорящи, които Русия иска да защити", уточни Балтажи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com