Дни преди Коледа: Лют скандал за пола на Бог!

18732
Дни преди Коледа: Лют скандал за пола на Бог!

От хилядолетия по тази тема няма две мнения. Но едно непремерено изказване може да доведе до изключително сериозни последствия. Може би и до реакция от Ватикана. В Германия избухна разгорещена дискусия по фундаменталния въпрос от какъв пол е Бог, съобщи БГНЕС.

Повод за спора стана интервю на министъра по делата на семейството и жените Кристина Шрьодер, в което тя заяви: "Бог" е дума, която би могла да бъде както от мъжки, така и от среден род".

Папата: Исус е роден по-рано

Исус е роден години по-рано от смятаното досега, твърди главата на Римокатолическата църква папа Бенедикт XVI в нова книга, която беш...

Думите на Шрьодер разгневиха политици от Християн-демократическия съюз (ХДС) и Християн-социалния съюз (ХСС). "Бог традиционно се възприема като баща на Исус, следователно не може да е от среден род", отбеляза Норберт Хайс от ХСС.

"Изявлението на Шрьодер е определено неуместно, даже и да не бе направено в навечерието на Коледа", коментира Щефан Мюлер, депутат от Бундестага. "Нелепо изказване откъдето и да го погледнеш!"

Кристина Хадертхауер, министър на социалното развитие на провинция Бавария, пък заяви: "Бог" е от мъжки род, както "Богородица" - от женски. И г-жа Шрьодер би трябвало да го знае!"

Агенция БГНЕС задава интересен риторичен въпрос: какво би казала по въпроса канадската певица Аланис Морисет, избрана по приумица на режисьора да изиграе именно Бог във фентъзи комедията "Догма" от 1999 г.?

Ватикана вярва в извънземния разум

Католическата църква направи редица сензационни изявления, засягащи наличието на извънземен разум. Директорът на Ватиканската обсерват...

Набедената министърка бе защитена от политика Клаус-Петер Вилш, който побърза да напомни на критиците й, че в немския език младенецът Исус е в среден род, подобно на всяко бебе.

Шрьодер получи подкрепа и от бившият премиер на Бавария Гюнтер Бекщайн, който е вицепрезидент на Евангелическия синод. "От гледна точка на теологията Шрьодер е права: Бог е действително над половете".

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com