Два тона дрога открити в гробове

6575
Два тона дрога открити в гробове

Мексикански войници откриха над два тона наркотици, укрити в гробища в североизточната част на Мексико, обяви Министерството на отбраната, предаде БГНЕС.

Дрогата бе открита от военен патрул в село Лос Вия Нуева до град Сиудад Камарго. Под надгробните плочи на два гроба бяха намерени 241 пакета марихуана с общо тегло 2 241 килограма.

Сиудад Камарго се намира на 775 км северно от столицата Мексико сити. Градът е разположен до река Рио Гранде, която маркира границата между мексиканския щат Тамаулипас и американския Тексас.

Районът на града е един от най-престъпните в Мексико, в него действаше мощния наркокартел "Зетас", който се опитваше да контролира наркоканалите към САЩ.

Над 50 000 души са загинали в нарковойната, която президентът Фелипе Калдерон поде в края на 2006 г., когато встъпи в длъжност. Трудно е обаче да се каже, че държавата е победила наркокартелите, макар че арестува някои от лидерите им. В края на годината Калдерон сдава поста на новоизбрания президент Енрике Нието. В Мексико президентите няма право на два поредни мандата.

Редактор: Сияна Любомирова

Птичи грип в Мексико

В животновъдни фирми, намиращи се в западната част на Мексико, през последните няколко седмици бяха убити 2,5 милиона птици с цел да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com