ЕС към страните в египетския конфликт: Избягвайте провокациите

4171
ЕС към страните в египетския конфликт: Избягвайте провокациите

Европейският съюз призова всички страни в египетския конфликт "да избягват провокации или ескалация на насилието". До призива се стигна след като по време на демонстрация в подкрепа на сваления президент Мохамед Морси бяха убити над 50 души. 

"Всички, които настояват за легитимност, трябва да действат с чувство за отговорност за доброто на страната и да избягват провокации или ескалация на насилието", се казва в комюнике на върховния представител на ЕС по външната политика Катрин Аштън. Тя призовава всички страни, "но специално временното президентство и онези, които имат авторитет и влияние, да подадат ръка на всички политически сили и да вървят бързо към помирение", подчертава Аштън. 

Близо 40 убити в Египет след сблъсък между армията и ислямистите

Между 35 и 42-ма са ислямистите, загинали при сблъсъци със силите на реда в египетската столица Кайро, съобщи заместник-шефът на бърз...

При стрелбата срещу демонстрация на привърженици на Морси пред щаб-квартирата на Републиканската гвардия в Кайро 51 души загинаха, а други 435 бяха ранени. Временният президент Адли Мансур нареди да се извърши разследване на тези насилия и Катрин Аштън изрази "увереност, че то ще бъде бързо, задълбочено и безпристрастно".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com