ЕС се подготвя за наплив на бежанци от Сирия

9681
ЕС се подготвя за наплив на бежанци от Сирия

Европейският съюз се подготвя за значително увеличаване на броя на бежанците от Сирия, където конфликтът се разрасна и няма голяма надежда за скорошно прекратяване, пише вестник „Айриш таймс”.

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом и ирландският министър на правосъдието Алън Шатър съобщиха, че ЕС очаква огромен наплив от бежанци и се предприемат финансови и логистични стъпки, за да може европейският блок да бъде подготвен.

Десетки студенти загинаха след бомбена атака в Алепо

Над 80 души бяха убити след като две експлозии разтърсиха университета в Алепо, съобщиха губернаторът на втория по големина град в Си...

Малмстрьом посочи, че ЕС се фокусира върху хуманитарната ситуация в близкоизточната страна и вече е одобрено отпускането на 360 милиона евро за бежански лагери.

Около 630 000 са сирийските бежанци в съседните на Сирия страни. Според официалните данни в страните от ЕС има 25 000 сирийски бежанци.

Хуманитарната криза в Сирия ескалира драматично, предупреди ООН. По данни на организацията всеки ден около три хиляди души напускат страната, като повече от половината от тях са деца.

Общо до момента служителите на ООН са регистрирали почти 650 хиляди бежанци от Сирия. Според прогнозите на организацията след половин година те могат да се удвоят. От ООН предупреждават, че броят на бежанците расте по-бързо от възможността за събиране на финансови средства, с които да им се оказва помощ.

Асад ще се кандидатира отново за президент

Башар Асад възнамерява да участва в президентските избори през 2014 г., съобщи сирийският външен министър Фейсал Мекдад, предаде БГНЕС...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com