Един човек е загинал, а още 100 са ранени при сблъсъците в Киев

4206
Един човек е загинал, а още 100 са ранени при сблъсъците в Киев
Снимка: Getty

Един човек е загинал, а около 30 души, участвали в сблъсъците пред парламента на Киев, са арестувани, предаде ТАСС, позовавайки се на украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от Нова тв. 

Около 100 души бяха ранени в сблъсъците между органите на реда и противници на приетия днес в парламента на първо четене на проект на конституционна реформа.

Съобщават за загинали при сблъсъците в Киев

Кметът на Киев съобщи, че има загинали сътрудници на правоохранителните органи по време на безредиците, които избухнаха днес пред укра...

В сблъсъците е пострадал и журналист на френското издание "Финанс", допълва агенцията, като се позовава на украински депутати.

По предварителна информация към служителите на реда, охраняващи сградата на Върховната Рада, е било хвърлено самоделно взривно устройство.

 

Продължават сблъсъците между протестиращи и полицията. Към униформените летят камъни, бутилки, а някои от участниците в протеста скандират:  "Импийчмънт!". Причина за недоволството на гражданите станаха промените в Конституцията на Украйна, които бяха подкрепени на първо четене от депутатите и които дават по-големи правомощия на проруските сепаратисти.

Киев саботира изтеглянето на въоръженията?

На заседанието на Контактната група по украинската криза Киев е настоявал изтеглянето на въоръженията му от точките, от които в момен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа