Едва ли ЕС ще признае „Хизбулла” за терористична организация

4775
Едва ли ЕС ще признае „Хизбулла” за терористична организация
Тази теза бе разпространена от радио „Кол Израел”.

Малко вероятно е ЕС да признае „Хизбулла” за терористична организация, въпреки факта, че България посочи групата като отговорна за атаката в Бургас от миналата година, предаде радио „Кол Израел”, цитирано от Агенция „Фокус”.

Източници от ЕС заявили пред радиото, че ако необходимите доказателства, които да докажат, че „Хизбулла” е съпричастна с атаката в Бургас, бъдат представени, тенденцията е да се наложат санкции върху лицата, които са участвали в атаката, но не и да се обяви, че „Хизбулла” е терористична организация.

"Хизбула" отговаря на България на 16 февруари

„Хизбула” ще направи официално изявление във връзка с обвиненията, че двама членове на военното й крило са отговорни за бом...

Това избягване от отговорност звучи изключително глупаво, тъй като едва ли има провораздавателен органи в света, който да не накаже заловени терористи, нали? Естествено, че ще бъдат наказани.

В събота говорител на френското министерство заяви, че Съветът на министрите на външните работи на ЕС може да обсъди в понеделник възможностите за предприемане на действия срещу „Хизбулла” след доклада на България относно разследването на атентата в Бургас, припомня bTV.

В същото време говорителят посочи, че досега България е представила информация, основаваща се на предположения, а дискусия относно посочването на „Хизбулла” за терористична организация може да се започне единствено на базата на доказателства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com