Египетската армия "отряза" ивицата Газа

7952
Египетската армия "отряза" ивицата Газа

Египетските военни блокираха всички подземни тунели, по които терористи и контрабандни товари се прехвърляха между Египет и ивицата Газа. ИТАР-ТАСС предаде, че последните шест съоръжения са взривени в неделя, предаде БГНЕС.

Според генерал Осама Аскара над този район "е установен пълен контрол". По време на мащабната операция срещу терористичните бази в северната част на Синайския полуостров са задържани 300 въоръжени екстремисти. През последното денонощие са убити 11 бойци. В една от джамиите в крайграничния град Шейх Зайед е открит голям склад с боеприпаси, сред които ракети за персонални зенитни комплекси", съобщава египетският генерал.

Политическият съветник на президента на Египет Мустафа Хигази призна в интервю за телевизионния канал "Ал Хаят", че "извършваните от ислямистите терористични действия имат за цел да провалят изпълнението на "пътната карта" за изграждане на съвременна демократична държава в Египет". Той отбеляза, че по време на едногодишното управление на "Мюсюлмански братя" броят на терористите, проникнали в Египет от ивицата Газа, е нараснал от хиляда на 12 хиляди души.

Вероятно въведеният от властите преди месец комендантски час ще продължи да действа, като се има предвид сложността на ситуацията, пише ИТАР-ТАСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com