Експерти посочиха най-стабилните валути в света

20907
Експерти посочиха най-стабилните валути в света
Снимка: Thinkstock

В условията на финансова нестабилност все по-важен става въпроса в каква валута да държим парите си. Именно това са анализирали в специализирания сайт instaforex, определяйки кои национални валути са най-стабилни поне в средносрочен план.

На първо място експертите поставят американския долар. В перспектива се очаква поскъпването му, след като от месеци се говори за повишаване на основната лихва в САЩ от Федералния резерв още през септември.

Оланд критикува нелоялната конкуренция на юана

Френският президент Франсоа Оланд призова днес за ревалоризация на някои азиатски парични единици и конкретно на китайския юан, за ко...

На второ място е швейцарският франк. Това е валутата на страна с най-ниска инфлация в света и след отвързването си от еврото чувствително поскъпна. Перспективите за такова развитие остават в сила.

Третото място е за националната валута на Норвегия. Тук обаче има едно „ако”. Страната силно зависи от продажбата на петрол и ако понижението на цената на барел петрол продължи, възможно е това да се отрази и на валутата на Норвегия.

На следващо място е канадския долар, който може да се окаже печелившата валута от ръста на американската икономика.

Следва японската йена, въпреки че в момента Централната банка на страната се стреми да увеличи инфлацията, печатайки нови банкноти.

Топ 10 на страните с най-високото минимално заплащане на труда

България, за съжаление, е сериозно изостанала по отношение на минималното почасово заплащане. Докато българите може да работим за най-м...

Шестото място е за британската лира. Според икономисти, тази валута може да стане много привлекателна за инвеститорите, ако продължи притока на свежи пари на пазара за недвижимости във Великобритания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com