Ердоган: Контролът над раждаемостта е предателство

27165
Ердоган: Контролът над раждаемостта е предателство

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи усилията за популяризиране на контрола на раждаемостта за "предателство", като заяви, че контрацепцията може да заличи цяло едно поколение, предаде БГНЕС.

Ердоган направи коментара си вчера, след като се обърна към булката и младоженеца на сватбената церемония на сина на бизнесмена Мустафа Кефелъ, който е един от най-близките му сътрудници. Президентът каза пред младоженците, че контролирането на раждаемостта е предателство спрямо амбицията на Турция да се превърне в процъфтяваща държава с нарастващо младо население.

"Едно-две деца не са достатъчни. За да направим страната ни по-силна, се нуждаем от по-динамично и младо население. Нуждаем се от това, за да издигнем Турция над нивото на съвременните цивилизации", каза Ердоган. "В тази страна те (опонентите) започнаха предателството, наречено контрол на раждаемостта, преди години и искат да заличат нашето поколение", заяви турският президент.

Ердоган се впусна във възхвала на брака, като заяви: "Бракът е дълго пътуване. Има добри и лоши дни. Добрите дни стават по-чести, когато ги споделяме, а лошите дни в крайна сметка носят щастие, ако сме търпеливи". "Едно дете означава самота, две означават съперничество, три означават баланс, а четири означават изобилие. А Бог се грижи за останалите", допълни турският президент, цитиран от информационна агенция Доган, която публикува и видео с речта му.

Ердоган, който има двама сина и две дъщери, предизвика гнева на феминистки групи, след като заяви, че всяка жена трябва да има три деца, а в реч през ноември каза, че жените не са равни на мъжете. Той предложи също ограничаване на правата за аборт, противозачатъчните и цезаровите сечения. Това обаче е най-силната атака срещу принципа за контрол на раждаемостта до момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com