Ердоган: Проправителствените митинги ще покажат истинското лице на Турция

13583
Ердоган: Проправителствените митинги ще покажат истинското лице на Турция

Насрочените за 15 и на 16 юни в Анкара и Истанбул митинги в подкрепа на правителството ще покажат на цялата страна и на света истинското лице на Турция, заяви премиерът Реджип Тайип Ердоган, цитиран от електронното издание на вестник „Заман”.

„Тези митинги не целят противопоставянето на една група на друга група от населението. Тези митинги целят тихият глас на масите да достигне както до всички точки на Турция, така и до целия свят. С тези митинги ние ще покажем както на турската, така и на международната общественост истинската фотография на Турция”, подчертава турският премиер.

И тази нощ - силно полицейско насилие в Анкара

Протестиращите тази нощ по улиците на Анкара в подкрепа на каузата за парка „Гези” отново станаха обект на силна полицейска...

В същото време конфедерацията на синдикатите на служителите в обществения сектор (KESK) оповести, че при евентуална полицейска намеса в парка „Гези” на площад „Таксим”, 240 хиляди служители ще напуснат работа и ще залеят площадите на територията на цяла Турция, предаде телевизионният канал NTV. В Истанбул KESK ще навлезе в парка „Гези” със своите 40 хиляди членове.

„В последните дни, през които дръзко ни се внушават заплахи за полицейска намеса в парка „Гези”, ние като KESK ще демонстрираме категоричното си несъгласие с това на най-високо равнище. Още от самото начало на съпротивата KESK е на страната на народа и е част от него, и категорично няма да се поколебае да поеме историческата си отговорност.

По този повод KESK призовава всички служители в обществения сектор да станат активна част от протестиращите от 21.00 часа във всички провинции на страната и преди всичко на площад „Таксим” в Истанбул. Също така, ако тази вечер полицията се намеси в парка „Гези”, от утре сутринта всички служители в обществения сектор ще отидат на работните си места, ще призоват за присъединяване към протестите, ще напуснат работа и ще проведат митинги в центровете на отделните градове. Това наше решение е валидно не само за тази вечер; ще бъде валидно и във всеки един момент, в който полицията се намеси в парка „Гези”, се посочва в специална декларация на една от най-големите профсъюзни централи в Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com