Ердоган яде само лабораторно тествани храни

15899
Ердоган яде само лабораторно тествани храни

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган яде само храна, преминала през подрбобни клинични тестове. Експертен екип контролира менюто му и се грижи всичките му ястия да бъдат лабораторно изследвани преди да му бъдат сервирани.

Според личния лекар на президента Джевдет Ердол всички ястия и продукти се контролират преди да му бъдат сервирани както в неговата резиденция, така и когато предприема задгранични пътувания, съобщава македонското издание "Вест".

"Предвижда се в президентския дворец да се изгради и лаборатория за безопасност на храните. Разработихме петчленен екип за спешни случаи, която ще бъде на разположение в резиденцията за 14 часа на ден. Подготвяме и план за здравето и храната на държавния глава. Всичко, което той яде или пие се анализира за радиация, химикали, тежки метали и бактерии", казва още Ердол.

Според него убийствата на известни личности вече не се случват само с огнестрелно оръжие, а много често и чрез храната, затова пробите от храната се изследват в лаборатории в Анкара и Истанбул.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com