"ЕурАктив": Безпрецедентен език в доклада за Румъния

7001
"ЕурАктив": Безпрецедентен език в доклада за Румъния

Европейската комисия използва безпрецедентен език в доклада си за напредъка на Румъния съгласно механизма за мониторинг на реформите на съдебната система и борбата с корупцията, който официално ще бъде представен днес, коментира „ЕурАктив”.

Ако конституционният ред не се спазва, то Румъния може да бъде лишена от правото си на глас в Съвета на министрите на ЕС.

Дойче веле: (Само)признанията, които не помогнаха

В началото на февруари, само дни преди публикуването на междинния доклад на ЕК за България, премиерът Бойко Борисов обяви, че е поиск...

Предупреждението на ЕК идва на фона на разгорещената политическа борба в Румъния, където новият ляв премиер Виктор Понта е обвинен от опозицията, че извършва „преврат”. В своя доклад Комисията изразява безпокойството си от ситуацията и изразява съмнения в способността на страната да спазва основните принципи на ЕС, както и в устойчивостта и необратимостта на реформите.

Докладът за Румъния се различава от този за България. За България се посочва, че е на път да изпълни целите съгласно мониторинговия механизъм.

Следващия доклад за Румъния ще бъде публикуван до края на годината, а за България в края на 2013 година. По отношение на Букурещ преобладават политическите заключения, а София се критикува за неуспеха си да се справи с организираната престъпност.

Редактор: Ая Косарова

Чакаме доклада на истината

Европейската комисия ще представи официално днес, 18 юли, обзорния петгодишен доклад за напредъка на България в областта на правосъди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com