Европа ще въоръжава иракските кюрди

22662
Европа ще въоръжава иракските кюрди

Европейският съюз ще подкрепи иракските кюрди, които се сражават срещу "Ислямска държава", като им изпрати оръжия. Решението за това бе взето на среща на високо равнище днес в Брюксел, съобщава АФП.

„Ирак е на ръба на истинска катастрофа. Хиляди хора в страната са избягали от домовете си”, заяви германският външен министър Франк Валтер Щайнмайер.

Мюсюлманки провеждат "секс джихад" в Ирак и Сирия

Мюсюлманки от страни като Великобритания, Австралия и Малайзия отиват в Ирак и Сирия с цел да провеждат "секс джихад" - да вдигат духа ...

Джихадистите от "Ислямска държава" действат на територията на Ирак и Сирия. Според някои експерти голяма е вероятността те да разполагат с биологично оръжие.

В иззет техен компютър е открит доклад от 19 страници за превръщането на бубонната чума в оръжие за масово унищожение, пише The Telegraph.

"Ползите от биологични оръжия е ниската им цена и висока степен на загуба. Ние изучаваме различни начини за разпространението на химически и биологични оръжия на голяма площ", се казва в доклада.

В отделен файл на лаптопа е открит указ на ислямския проповедник шейх Насър ал Фахд, който се намира в затвор в Саудитска Арабия, който разрешава на вярващите да използват химически или биологични оръжия срещу "неверниците".

ИД получавала по 3 млн. долара дневно от нелегални продажби на петрол

Групировката "Ислямска държава", която завзе обширни райони от Сирия и Ирак и според ООН извършва там масови убийства, получава 3 милио...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа