ФАО: Насекомите са храната на бъдещето

20322
ФАО: Насекомите са храната на бъдещето

Бръмбари, гъсеници и оси могат да станат допълнение в хранителния режим на милиарди хора по света и да помогнат за изхранването на добитъка. Това твърди в свой доклад Организацията за храните и селското стопанство (ФАО), като призова за повече инвестиции в развъждането на ядливи насекоми, предаде АФП.

„Един от много начини да се реши проблемът с прехранването е чрез развъждане на насекоми”, казва се в доклада на ФАО. В него се посочва, че насекомите са „питателни, с високо съдържание на протеини, мазнини и минерали”.

Ресторантите ще изхвърлят остатъци от храна в специални контейнери

Заведенията за хранене ще трябва да изхвърлят отпадъци в специални контейнери, които да бъдат затворени, а след това репатрирани до ека...

Насекомите са навсякъде и се възпроизвеждат бързо, имат бърз растеж, нуждаят се от малко количество храна и имат малък отпечатък върху околната среда”, подчертава се в доклада.

Авторите на доклада признават, че „погнусата сред потребителите остава една от най-големите пречки за приемането на насекомите като приложим източник на протеини в много западни страни”.

В доклада се съдържа призив за по-добра регулация на използването на насекоми като храна – индустрия, която в момента „не може да конкурира” традиционните източници на храна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com