"Фатах" взриви автобус в Тел Авив

7450
"Фатах" взриви автобус в Тел Авив

Радикалната палестинска групировка "Бригадите на мъчениците от Ал Акса", въоръжено крило на движението "Фатах" на президента Махмуд Абас, пое отговорността за терористичния атентат в Тел Авив, при който най-малко 20 души бяха ранени при експлозия в автобус в центъра на града. Това съобщават палестински медии, предаде БГНЕС.

Според основната версия, експлозията е причинена от взривно устройство.

Терористът е успял да се скрие. Израелската полиция и служби за сигурност го издирват. "В момента разследваме заедно със службата за сигурност Шабак. В момента проверяваме дали все още в Тел Авив има терорист, за да го намерим колкото е възможно по-бързо и да го заловим", заяви той, добавяйки, че полицията е готова за всякакъв сценарий.

"Смятаме, че съществува заплаха и мотив", подчерта Данино, уточнявайки, че мотивът за терористичния акт най-вероятно е израелската операция в Ивицата Газа.

Терористичният атентат в Тел Авив става на фона на конфликта между еврейската държава и палестинските групировки в Газа. Бойците на ХАМАС обстрелват територията на Израел със самоделни ракети, а израелската армия им отвръща с масиран артилерийски обстрел.

Говорителят на движението ХАМАС Фаузи Бархум определи извършителя на терористичния акт за герой. "Вината за случилото се изцяло лежи на окупационното правителство. Това нападение е закономерен резултат от неговата продължаваща агресия в Газа и убийството на мирни палестинци", добави той.

Редактор: Десислава Ушатова

Неписаните правила на насилието в Газа

В Газа слуховете за дипломатическите стъпки напомнят на летящите в небето безпилотни самолети – те са неизменни, но винаги далеч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com