Франция се отметна - без български работници преди 2014 г.

13233
Франция се отметна - без български работници преди 2014 г.

Временните ограничения за българите и румънците на пазара на труда във Франция няма да бъдат премахнати преди януари 2014 г., предаде френската телевизия „Публик сенат”.

Предложената в понеделник от сенатора Алин Аршембо резолюция беше отхвърлена във френския Сенат заради въздържанието на сенаторите от групата Европейски демократичен и социален съюз (RDSE). Предложението беше разгледано ден след публикуването на постановление в Държавния вестник, което разширява до 291 професиите, до които румънците и българите имат достъп без каквото и да е ограничения.

Франция разширява достъпа до пазара на труда за българи и румънци

Франция ще разшири достъпа до пазара на труда за българи и румънци на 291 занаята спрямо 150 до момента. Разширяването ще бъде в сект...

Авторът на предложението, разгледано в Сената в понеделник, Алин Аршембо, приветства решението за разширяването на списъка с достъпните за гражданите на България и Румъния професии.

„Това е едно добро решение, но не трябва да се чака до януари 2014 г., когато в ЕС няма да може да прилагат рестриктнивни мерки по отношение на румънците и българите. Администрациите не трябва да се препълват с допълнителни изисквания, те и без това са претрупани, по-логично ще бъде да бъдат премахнати мерките, които забавят и обезкуражават служещите и претоварват службите”, посочи тя.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com