Франция започва реформи за имигрантите и търсещите убежище

21132
Франция започва реформи за имигрантите и търсещите убежище
Снимка: БГНЕС

Два проектозакона във Франция, насочени към промени в неефикасната система за убежище и към реформи на строгите имиграционни правила, предизвикаха противоречия още преди да са официално представени.

Вътрешният министър Бернар Казеньов, който трябва да представи законите на заседание на кабинета днес, подчерта, че Франция трябва да продължи да приема имигранти, тъй като "държавите, които се самозатварят, са обречени да западнат", информира АФП.

Франция не се опасява от вълна от имигранти от Румъния и България

"Франция не се опасява от вълна от имигранти" от Румъния и България, писа днес френският вестник "Лез Еко" по повод отварянето на европ...

Първият проектозакон за убежище цели реформи в системата, която се огъва под тежестта на молбите за подслон. За 7 години броят на потърсилите убежище се е увеличил почти два пъти и достига повече от 66 000 случая за миналата година. В резултат на това има сериозна липса на места за настаняване. Документът има за цел да съкрати този срок до 9 месеца до 2017 г. Органите, които се занимават с тези случаи, ще получат повече финансиране и служители.

Законът за имиграцията цели привличането на повече квалифицирани хора сред чужденците от ЕС, които Франция приема легално всяка година. Документът предвижда ново разрешително за срок от 4 години, наречено "паспорт на таланта", което ще замени голямото количество документи в момента. Предвижда се ако чужденец живее във Франция 5 или повече години, да има право да получи 10-годишно разрешение за пребиваване, ако може да чете на френски и да разбира прости текстове, информира БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа