Гръцките кредитори се разотидоха разочаровани

5590
Гръцките кредитори се разотидоха разочаровани

Чувство на неудовлетвореност беше изписано на лицата на финансовите министри от еврозоната, когато те напускаха рано в 3.30 часа тази сутрин срещата си за Гърция, коментира германският в. „Ханделсблат”.

Те оставиха зад себе си няколко часа обсъждания и не можаха да постигнат резултат. Това е вече втора неуспешна среща, посветена на гръцката кауза, в рамките на две седмици.

Гарантирано ли е бъдещето на Гърция в еврозоната?

Докато вниманието е насочено към президентските избори в САЩ, в Европа ще има друг важен вот, този път в гръцкия парламент, който може...

Ръководителят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер въпреки това опита да се пошегува: „Не мога бъда лишен от илюзиите си сега, защото вече не си правя никакви илюзии за Европа”. Това изказване обаче не предизвика усмивки.

„Ние не успяхме да достигнем никакво крайно решение”, заяви с каменно изражение финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле.

Кристин Лагард, директор на Международния валутен фонд (МВФ), изглеждаше по всеки друг начин, но не и щастлива.

Френският финансов министър Пиер Московици само махна и заяви: ”До понеделник”.

Гърция ще пести от децата и пенсионерите

Стачки и протестни акции съпровождат политическия дебат за новия пакет с икономии, който трябва да бъде приет в Гърция. Гръцките власти...

Именно тогава финансовите министри на страните-членки на еврозоната отново трябва да се съберат в Брюксел. До тогава Гърция трябва да продължи да тъне в страх и опасения. Забавилият се от юни нов транш на спасителната помощ все още може да не бъде изплатен.

Гръцкият министър-председател Андонис Самарас предупреди, че стабилността на еврозоната е застрашена, след като финансовите министри от еврозоната не успяха да постигнат споразумение за отключване на спасителните финансови средства за Гърция, предава АФП.

„Нашите партньори в Международния валутен фонд имат задължението да сторят това, с което са се захванали. Не става въпрос единствено за бъдещето на нашата страна, но и за стабилността на еврозоната, която зависи от успеха на тези усилия”, смята Самарас.

Редактор: Десислава Ушатова

Самарас предупреди за опасността от излизане от еврозоната

Гръцкият премиер днес отново предупреди, че страната, която е затъналата в дългове, може да бъде принудена да напусне еврозоната. ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com