Гръцките партии подписаха декларация, подкрепяща преговорите от страна на Ципрас

8382
Гръцките партии подписаха декларация, подкрепяща преговорите от страна на Ципрас
Снимка: Getty Images/Guliver

Лидерите на управляващите партии "Сириза" и "Независими гърци", както и на опозиционните партии "Нова Демокрация", ПАСОК и "Потамос" са подписали общо проектоспоразумение, което да бъде представено от гръцкия премиер Ципрас на утрешната извънредна среща на върха на еврозоната. Това съобщи председателят на "Независими гърци" Каменос, цитиран от агенция Dow Jоnes newswire.

В декларацията на политическите партии не участват Комунистическата партия и партия "Златна зора". Последната не е била поканена, предаде БНТ.

ЕЦБ заседава дали да продължи да дава пари на Гърция

Европейската централна банка (ЕЦБ) провежда тази вечер конферентен разговор, на който ще се обсъди дали да продължи финансирането на гр...

По думите на Каменос лидерите на гръцката опозиция са дали писмени гаранции, че те ще подкрепят Алексис Ципрас в предстоящите преговори с международните кредитори, предаде БНР. Всички водещи партии в Гърция са се съгласили на общо споразумение, което очертава предложенията на страната за ново начало на преговорния процес с кредиторите, посочи той. Те се обедениха около идеята, че няма вариант за излизане от еврозоната.

Каменос допълни, че в скоро време ще бъде представен одобрения от всички проектодокумент, който ще включва и условие, че всяка една сделка с кредиторите трябва да включва и ангажименти за преструктуриране на гръцкия дълг. 

"Ние ще покажем, че бъркат всички, които смятат, че ЕС може да съществува без Гърция", заяви лидерът на опозиционната партия "Потами" Теодоракис след продължилата повече от седем часа днешна среща под егидата на гръцкия президент Павлопулос. Той също така призова ЕЦБ да вземе предвид новите усилия за подновяване на преговорите с международните кредитори. 

Нашата цел е да помогнем на гръцкото правителство да постигне споразумението, което то обеща, допълни представителят на "Нова Демокрация" Меимаракис.

Кадиев: Гърция ще промени всички, но бъдещето не е за такива като "Сириза"

Бъдещето не е на такива радикални движения в лявото като "Сириза", но не е и на тези леви партии, които са част от ПЕС. Това коментира ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com