Хавана: Преизбирането на Обама е по-малкото зло

5836
Хавана: Преизбирането на Обама е по-малкото зло

Преизбирането на американския президент Барак Обама е по-малкото зло за Куба, заявиха днес редица коментатори, като добавиха, че не очакват "значителни промени" в политиката на САЩ на ембарго спрямо комунистическия режим в Куба.

От страна на кубинските власти няма никаква официална реакция за победата на Обама, а контролираните от властта местни медии се задоволиха да съобщят резултатите от изборите, без да ги коментират.

"Преизбирането на Обама е по-малкото зло за Куба, то е по-скоро позитивно събитие в сравнение с евентуална победа на другия кандидат, републиканецът Ромни, който обеща да засили санкциите срещу Куба", заяви пред АФП университетският преподавател Естебан Моралес. Барак Обама се радва на "голяма популярност" сред кубинците, подчерта икономистът от опозицията Оскар Еспиноса, цитирано от БГНЕС.

Сюзън Райс може да стане следващият държавен секретар на САЩ

Новият държавен секретар на САЩ може да стане постоянният представител на страната в ООН Сюзън Райс. Това допусна в разговор в ефира на...

"Неговата политика затрудни кубинското правителство да поддържа традиционния климат на конфронтация, за да се оправдаят репресиите и икономическата криза", подчерта бившият политически затворник. "Обама трябва да свърши още много работа и по-специално да затвори военноморската база Гуантанамо и да сложи край на престъпната блокада срещу Куба" смята блогърът Йоандри Фонтана, който обикновено разпространява по неофициален начин информациите на властите.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com