И Австралия подслушвала в полза на САЩ

9490
И Австралия подслушвала в полза на САЩ

Австралия е събирала и след това предавала данни на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ с помощта на четири обекта, разположени на територията на страната, предаде Стандарт нюз.

Това съобщава "Сидни морнинг хералд" като се позовава на документите, предоставени от бившия сътрудник на спецслужбите на САЩ Едуард Сноудън на бразилски медии, предаде бТВ.

Австралия призна за влошаването на условията в Големия бариерен риф

Австралия призна в сряда, че условията в Големия бариерен риф са „лоши”, борейки се с ЮНЕСКО да не понижи статута му на час...

Обектите събирали звук, видео, данни за разговорите и интернет информация. Те били разположени в градовете Алис Спрингс, Дарвин, Хералтън, както и в околностите на столицата Канбера.

Подробна карта с обозначените обекти за следене е публикувана на сайта на бразилския вестник "О Глобо". Данните са предоставени от Сноудън на журналист от британския вестник "Гардиън".

По-рано германското издание "Шпигел" съобщи, че АНС е подслушвала представители на ЕС във Вашингтон и Ню Йорк и е влизала в компютърните им мрежи. Според "Шпигел" в събирането на данни и контрола върху комуникациите на милиони хора участват и западните правителства.

Всички тези издания се позовават на секретни документи на АНС, до които Сноудън е осигурил достъп на журналисти. В началото на юли "Гардиън" съобщи, че агенцията на САЩ подслушва 38 чужди дипломатически мисии, в това число и посолствата на съюзниците на САЩ в НАТО Франция и Италия. Скандалът стана световен, а разкритията продължават.

САЩ обмислят ускоряване на изтеглянето от Афганистан

САЩ обмислят ускоряване на планираното изтегляне на американските сили от Афганистан, включително и възможността в страната да не остан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com