И мюсюлманите на Острова срещу гей бракове

8978
И мюсюлманите на Острова срещу гей бракове

Лидерите на мюсюлманската общност във Великобритания поискаха вероизповеданието да се ползва от същите изключения като Англиканската църква в проектозакона за еднополовите бракове, предаде БГНЕС.

Съветът на мюсюлманите във Великобритания /Muslim Council of Britain/, който обединява повече от 500 джамии, благотворителни организации и училища, заяви, че е "ужасен" от "напълно дискриминационния" текст , изготвен от правителството.

Кабинетът се произнесе миналата седмица в полза на гей браковете. Текстът, който скоро ще влезе в Парламента, оставя възможност за избор на различните вероизповедания дали да признават или не хомосексуалните съюзи. За Англиканската църква гей браковете остават незаконни.

"Този текст трябва да бъде изменен така, че всички религии да имат еднакви изключения", каза генералният секретар на мюсюлманския съюз Фарук Мурад.

Той потвърди, че мюсюлманската общност, както Англиканската църква, е против брак между лица от един и същи пол и поиска бързо да говори с отговарящия за законопроекта министър.

Броят на вярващите мюсюлмани нараства най-бързо в Англия и Уелс през последното десетилетие, с увеличение от 75%. Според последното преброяване на Острова мюсюлманите са 4,8% от населението.

В Англия и Уелс религиозни бракове имат официален статут, ако се извършват от лица, получили разрешение от държавата.

Освен Англиканската, Католическата църква също е против гей браковете.

Други религиозни групи като квакерите и някои либерални течения на юдаизма са отворени за брак между лица от един и същи пол.

Редактор: Десислава Ушатова

Блеър: Не превръщайте имигрантите в изкупителни жертви

Бившият премиер Тони Блеър, обвиняван от някои критици за това, че е позволил на стотици хиляди източноевропейци да имигрират във Велик...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com