Индипендънт: Знае ли Обама, че се сражава на страната на Ал Кайда?

12496
Индипендънт: Знае ли Обама, че се сражава на страната на Ал Кайда?

Ако Барак Обама реши да атакува сирийския режим, то за пръв път в историята САЩ ще бъдат на страната на „Ал Кайда”, пише политическият коментатор Робърт Фиск в свой коментар, публикуван в „Индипендънт”.

Ето това се казва съюз! Мъжете, които на 11 септември 2001 година отнеха хиляди животи, ще воюват рамо до рамо с нацията, чиито невинни граждани бяха жестоко убити преди почти 12 години. Какво постижение само за Обама, Камерън, Оланд и останалите малки военачалници.

Ватикана критикува готовността за война в Сирия

Официозът на Светия престол на Римокатолическата църква отправи сериозна критика срещу световните сили за това, че усилено се готвят ...

Това, разбира се, няма да бъде разтръбявано от Пентагона или Белия дом, нито пък от „Ал Кайда” – въпреки че всички те се опитват да унищожат Башар Адад. Както и „Фронт Ан Нусра” – един от клоновете на „Ал Кайда”. Но това положително повдига някои интересни възможности.

Може би американците ще поискат от „Ал Кайда” разузнавателна помощ – все пак това е групировката, която действа на място - нещо, в което американците нямат интерес. И може би „Ал Кайда” може да предложи някои улеснения за събиране на информация в полза на страната, която обикновено твърди, че поддръжниците на „Ал Кайда”, а не сирийците, са най-опасните престъпници в света.

Ще има някои иронични моменти, разбира се. Докато американците нанасят смъртоносни удари с безпилотни самолети по цели на „Ал Кайда” в Йемен и Пакистан – редом с които стават жертви и цивилни граждани – ще им предоставят, заедно с помощта на Камерън, Оланд и другите малки генерали-политици, материална подкрепа в Сирия, като ударят враговете на „Ал Кайда”. Всъщност, може да заложите последния си долар, че единствената цел, която американците няма да ударят в Сирия, ще бъде „Ал Кайда” или „Фронт Ан Нусра”, пише авторът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com