Иран: Арабските страни да окажат военна помощ на палестинците

5732
Иран: Арабските страни да окажат военна помощ на палестинците

Председателят на иранския парламент Али Лариджани призова днес арабските държави да последват примера на Техеран в предоставяне на военна помощ за палестинците, предава Ройтерс.

Тел Авив продължава да осъществява въздушни атаки срещу Ивицата Газа, с цел да възпре палестинската ислямистка група „Хамас”, която управлява територията, да продължи да изстрелва ракети, които измъчват израелските южни райони от дълго време.

В Газа няма примирие, Израел продължава ударите

Днес израелската армия нанесе десетки удари срещу Ивицата Газа и разруши още една правителствена сграда, голямо полицейско управление...

„За нас е чест, че нашата помощ се изразява в материални и военни аспекти и тези арабски страни, които просто седят и провеждат срещи, трябва да знаят, че палестинският народ не се нуждае от думи или срещи, а от военна помощ”, заяви Лариджани.

Френският външен министър Лоран Фабиюс пък заяви, че именно Иран носи „тежка отговорност” за конфликта в Близкия Изток, и по-специално за Ивицата Газа.

„Има оръжия с широк обсег до 75 км (45 мили) и това са ирански оръжия. Иран носи тежката отговорност за случващото се”, заяви Фабиюс във връзка със седмицата на насилие в Ивицата Газа, при която загинаха повече от 140 души.

„Иран може да бъде открит в Ливан, в Сирия, в Ирак, в Газа - и то всеки път с много лоши намерения”, коментира френският министър, цитиран от АФП.

Обявяват примирие в Газа до часове

Примирие в Газа ще бъде обявено в Кайро тази вечер, съобщиха източници на "Хамас" и Ислямски джихад, предаде БГНЕС. Примирие за прекра...

В същото време най-малко 13 души пострадаха след експлозия в автобус в центъра на Тел Авив. Трима от пострадалите са в тежко състояние, предаде на електронната си страница израелският вестник „Йедиот Ахронот”.

След взрива военната база Киря в Тел Авив е приведена в повишена готовност. Тя се намира в близост до мястото, където избухна експлозията. На войниците е наредено да не напускат базата.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com