Испанският здравен сектор се противопостави на приватизацията

2828
Испанският здравен сектор се противопостави на приватизацията

И в Испания протестите също се превръщат ежедневие - този път стотици испански лекари, медицински сестри и други здравни работници, много от които носещи бели престилки, преминаха по улиците на Мадрид, обявявайки се срещу бюджетните съкращения и плановете за частично приватизиране на медицинските услуги.

Шестивието блокира пътния трафик, а демонстрантите носеха огромен транспарант с надпис „Здравеопазването не е за продан, а за да бъде защитавано”.

Испанският дълг достигна космическите 84%

Испанският публичен дълг достигна 84,1% от Брутния вътрешен продукт на страната в края на 2012, което се дължи на увеличенията както ...

Местните власти в Мадрид, управляван от Народната партия на премиера Марио Рахой, планират да предаде за външно управление ръководенето на шест от 20-те големи обществени болници и на 27 от 270-те поликлиники. Аргументите им са, че това е нужно за да се запазят здравните услуги по време на дълбоката рецесия и да бъдат изпълнени целите за съкращения, информира Агенция "Фокус".

Според испанските здравни работници обаче частниците ще предпочетат печалбата пред качеството и това ще доведе до влошаване на общественото здравеопазване.

„Заложена на карта е системата на общественото здравеопазване, отнела ни години да я изградим и работи добре. Ние не можем да позволил системата да бъде приватизирана”, коментира Естер Гранеро, медицинска сестра в мадридска болница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com