Израел и палестинците недоволни от призива на ООН

11254
Израел и палестинците недоволни от призива на ООН
Снимка: Getty Images / Guliver

Призивът за временно примирие на Съвета за сигурност на ООН предизвика недоволство както на палестинците, така и на Израел, предаде БГНЕС.

Държавата Палестина е разочарована от приетото днес заявление на Съвета за сигурност на ООН за положението в Сектора Газа и смята, че светът нарочно протака и не гласува резолюция с осъждане на действията на Израел, заяви пред журналисти Рияд Мансур, наблюдател на Палестина в ООН.

"Ще продължаваме да тропаме на вратата на Съвета за сигурност, за да изпълни той своите задължения. Няма да допусне Съветът за сигурност да продължава да отлага и да се държи така сякаш това (обстановката около Газа) е незначителен проблем", каза още той.

Недоволство от декларацията на съвета изрази и израелският представител в ООН Рон Просор. "Учудващо, но тя не споменава "Хамас", не споменава за никакви ракетни обстрели, а аз ги изброих 2500. Тя не споменава нито дума за правото на Израел на самозащита", заяви Просор.

Той се възмути, че Съветът за сигурност осъжда терористичните действия в Нигерия, Ирак и други страни, но предпочита да не ги вижда в поведението на палестинските екстремисти.

Израел не прие плана на САЩ за примирие в Палестина

Израелските власти отхвърлиха плана на държавния секретар на САЩ Джон Кери за примирие в Ивицата Газа, където армията на еврейската д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com