Изтеглянето от Афганистан ще го дестабилизира

4724
Изтеглянето от Афганистан ще го дестабилизира

Ситуацията в Централна Азия ще бъде дестабилизирана след изтеглянето от Афганистан на силите на международната коалиция. Това заяви Ариел Коен, ръководител на програмата по въпросите на Русия, Евразия и международната енергийна политика към американската фондация "Херитидж", предаде БГНЕС.

След като коалицията напусне Афганистан, терористичните актове в Централна Азия и Русия ще стават все по-чести и по-чести, заяви Коен на медиен форум в Астана, Казахстан.

Той обоснова мнението си с това, че сегашното правителство в Кабул не може да се пребори с движението на талибаните. В такъв случай дестабилизацията може да се разпространи в посока Централна Азия и по-конкретно в бившите съветски републики от района, подчерта политологът.

Въпреки нашите критики на тема човешки права, тези режими все пак осигуряват правата на жените и в известна степен съблюдават закона и реда, но движения като "Талибан", "Ислямско движение на Туркестан" или "Хизбут-Тахрир" дестабилизират Централна Азия, обясни Ариел Коен.

Редактор: Десислава Ушатова

Афганистан има първата си рапърка

23-годишна афганистанка разби догмите в родината си с рап парче. Сосан Фируз разбуни традиционните нрави едновременно с това, че е пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com