Жертвите на конфликта в Сирия са вече 40 000

5434
Жертвите на конфликта в Сирия са вече 40 000

Над 40 000 души, повечето от които цивилни, са загинали при насилието в Сирия от началото на протестите срещу режима на Башар ал-Асад преди 20 месеца, съобщи Сирийската обсерватория за човешките права (СОЧП), предаде БГНЕС.

Най-малко 28 026 цивилни са загубили живота си от 15 март 2011 г., уточни неправителствената организация, която счита за цивилни и хората, въстанали срещу армията на режима. Броят на убитите войници достигна 10 150 души, а жертвите сред дезертьорите са 1379, уточни организацията, базирана във Великобритания. Тя черпи информацията си от мрежа от активисти и медицински източници в страната.

"Трябва да прибавим и 547 убити, чиято самоличност не беше установена", съобщи директорът на СОЧП Рами Абдел Рахман. С това броят на убитите в последните 20 месеца достигна 40 129 души. В данните обаче не са включени хилядите хора, изчезнали след като са били задържани, както и повечето загинали в редиците на отрядите "Шабиха" (подкрепящи режима милиции).

Жестокото потушаване от режима на народния бунт предизвика гражданска война. Боевете между бунтовниците и войниците и въздушните бомбардировки и артилерийският обстрел, извършвани от армията, причиняват смъртта на десетки хора всеки ден.

Редактор: Десислава Ушатова

Бомбардираха болница в Сирия, 40 загинаха

Правителствената авиация бомбардира болница в сирийския град Алепо, в резултат от което загинаха най-малко 40 души.Атаката е била срещу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com