Йоханес Хан: "Дунав мост 2" е символ на европейско сътрудничество

7945
Йоханес Хан: "Дунав мост 2" е символ на европейско сътрудничество

Откриването на "Дунав мост 2" бе приветствано като мощен символ на европейско сътрудничество от комисар Йоханес Хан, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия.

Комисарят по въпросите на регионалната политика днес ще отбележи исторически момент в отношенията между България и Румъния и съседните райони на Видин и Калафат, като присъства на откриването на мост, свързващ двете държави. Комисар Хан ще бъде придружаван от президента на България Росен Плевнелиев и министър-председателя Пламен Орешарски и от румънския премиер Виктор Понта.

Откриват Дунав мост 2

Подвижни кабинети ще бъдат монтирани днес на "Дунав мост 2". Минути след откриването в тях разговори на четири очи ще проведат премиери...

В коментар по повод откриването комисарят заяви: "Мостът е мощен символ на регионалната политика на ЕС, свързваща общности и създаваща изключително важни бизнес връзки. Днес новият европейски мост не само се отваря за движение, но и открива пътя към редица възможности за бизнес и научни изследвания от двете страни на реката и по-надалеч".

Той добави: "Уверен съм, че сътрудничеството между Румъния и България, което ние подпомогнахме чрез Дунавската стратегия и благодарение на което този проект стана възможен, ще създаде стимули за още връзки и ще е от голяма полза за двете страни."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com