Канада в паника след стрелбите в столицата

27954
Канада в паника след стрелбите в столицата

Полицията в канадската столица Отава издирва лицата, открили днес стрелба в няколко части на града. При нападенията загина един войник, един от стрелците също е бил убит.

Стрелба е била открита в района на парламента, край национален военен мемориал недалеч от правителствената сграда, както и в мол.

Стрелбата в Отава вдигна на крак НОРАД

НОРАД (Северноамериканското военновъздушно-космическо командване) е в повишена степен на тревога, след като по-рано днес в канадската с...

В ефира на канадския телевизионен канал CTV News представителят на полицията Марк Соуси заяви, че вероятно стрелците са били повече от един, съобщава "Фокус".

Полицията в Торонто също е в повишена готовност да реагира при евентуални инциденти.

Президентът на САЩ Барак Обама е обсъдил по телефона с премиера на Канада Стивън Харпър ситуацията около стрелбата в Отава, заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест. "Подробностите около разговора ще бъдат огласени по-късно”, каза той.

По-рано представител на Белия дом съобщи, че американските власти ще предложат на канадските си партньори необходимата помощ и поддържат с тях постоянен контакт.

Стрелец уплаши канадския премиер

Неизвестен стрелец изправи на нокти канадския парламент. Премиерът на Канада Стивън Харпър е напуснал сградата на парламента, след кат...

Все още няма информация какви са били мотивите на стрелците. Преди време бе разкрито, че близо 80 души в Канада се разследват за връзки с радикални ислямисти. Към момента няма данни нападателите да са били свързани с тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com