Кери: Решението на кризата в Газа преминава през разоръжаване на Хамас

21025
Кери: Решението на кризата в Газа преминава през разоръжаване на Хамас
Снимка: Getty Images / Guliver

Американският държавен секретар Джон Кери заяви, че международните усилия за договаряне на примирие между Израел и палестинците в Газа трябва да доведе до разоръжаването на Хамас.

Кери, който се прибра във Вашингтон късно снощи след едноседмична мисия в Близкия Изток в опит да прекрати боевете, заяви пред репортери, че продължава да работи "за установяване на безусловно хуманитарно примирие".

Край на примирието в Газа

Само няколко часа, след като удължи хуманитарното примирие с 24 часа, Израел беше подложен на ракетен обстрел от ивицата Газа, съобщи Р...

Според държавния секретар това примирие "би могло да бъде в чест на Рамазан байрам, който започва сега и ще спре боевете". То ще позволи внасянето на силно необходимите храни, лекарства и други доставки в Газа и ще даде възможност на Израел да отговори на заплахата, която напълно разбираме и която е реална, заплахата от тунелните атаки, информира АФП.

"Смятаме, че импулсът, създаден от хуманитарно примирие, е най-добрият начин да започнем да преговаряме и да видим дали можем да установим трайно примирие, отговарящо на всички безпокойства", допълни американският топ дипломат. "Ние също така вярваме, че всеки процес за разрешаване на кризата в Газа по траен и смислен начин, трябва да води до разоръжаване на Хамас и на всички терористични групировки", каза още той, цитиран от БГНЕС.

"За съжаление имаше неразбиране относно 12 часа спрямо 24 часа", което осуети усилията миналата седмица за удължаване на краткото 12-часово примирие, заяви американският държавен секретар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com