Клинтън изпреварва всички потенциални кандидати на републиканците

6776
Клинтън изпреварва всички потенциални кандидати на републиканците
Снимка: Getty Images/Guliver

Тед Круз, Ранд Пол, Марко Рубио, Хилари Клинтън - първите, които заявиха кандидатурите си за президентските избори през следващата година. Засега трима републиканци срещу един демократ. От СNN веднага побързаха да разберат каква е нагласата на избирателите. Според проучването, везните натежават в полза на Хилари Клинтън.

Никой от тримата сенатори републиканци няма популярността на представителката на Демократическата партия - бившата първа дама, сенатор и държавен секретар Хилари Клинтън. Само час след като в интернет се появи видеоклипът, с който тя зави, че се кандидатира за президентските избори през 2016-та, бяха регистрирани повече от 3 милиона гледания, а във Фейсбук за няколко часа посещенията бяха повече от 700 000.

Фондацията Клинтън ще ограничи даренията от чужди правителства

Фондацията Клинтън ще продължи да приема средства от чуждестранни правителства след решението на Хилъри Клинтън да се кандидатира за Бе...

Американците познават Хилари Клинтън, която в последната година не беше активен участник на политическта сцена, но не позволи да бъде забравена. В този период тя представи себе си върху 600 страници в книгата си “Труден избор”. Това може би по-скоро я доближи до американците. След това стана баба и съвсем скромно отново напомни, че и тя има същите човешки радости и вълнения, като всеки обикновен човек.

Клинтън обяви кандидатурата си и само след часове тръгна на път. От Ню Йорк стартира национално турне на 4 колела - обиколка из Америка с автомобил, за да се срещне с избирателите си. На крайпътна бензиностанция в щата Айова разговаря със случайни хора. Влезе без охрана в ресторант за бързо хранене със зам.- председателката на президентската си кампания Хума Абедин и никой не ги забеляза. Когато медиите започнаха да звънят и да разпитват, служителите в ресторанта ги разпознаха на камерите за видеонаблюдение.

Републиканците смятат, че това е само тактика, но проучванията до момента показват, че представителката на демократите изпреварва всички потенциални кандидати на дясната партия.

От Белия дом заявиха, че Барак Обама не подкрепя конкретен кандидат за негов наследник, но скоро след това президентът не пропусна да каже, че Хилари би била отличен президент.

Клинтън иска узаконяване на гей-браковете навсякъде в САЩ

Хилари Клинтън призова Върховният съд на САЩ да узакони еднополовите бракове във всички щати. "Г-жа Клинтън поддържа равенството в бра...

Укрепване на икономиката, подобряване живота на хората, оптимизиране на политическата система и изваждане на съмнителните пари от политиката са 4-те цели, които си поставя Хилари, ако стане президент.

Заявката й за Белия дом притеснява републиканците. Те не пропускат да напомнят нападението на американското консулство в Бенгази, по времето когато беше държавен секретар, а напоследък извадиха наяве и скандала с използването на личния й е-майл за служебна кореспонденция. Следена е под лупа.

Изпитанието за Хилъри няма да е леко. Но политическият й опит и финансовата машина, която ще работи за нея, амбицията й да стане първата жена президент на Америка, макар и от втори опит, може би ще й донесат успех. Няма да е лесно. Трудното предстои. Битката за Белия дом едва сега започва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка