Крехкото единство в Европа по отношение на Русия

12227
Крехкото единство в Европа по отношение на Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

Засега Европа е единна в отношението си към Русия, но това единство е много крехко, пише Die Zeit.

Една от причините за това според изданието е, че страните от ЕС трябва да се „противопоставят" на Русия при различни условия: едни зависят повече от Русия, а други - по-малко.

Застрашените от изчезване в началото на 20-ти век хищници се завръщат в Европа

 Застрашени от изчезване в Европа в началото на 20-ти век, заради нерегламентиран лов или стесняване на техните естествени територ...

Със задълбочаването на конфликта между Запада и Русия тези различия стават все по-видими, затова в ЕС все по-често може да се чуе мнението, че санкциите трябва да бъдат отменени или поне смекчени, добавя Die Zeit.

Подобно мнение изразява и Süddeutsche Zeitung. По време на предколедната Среща на върха ръководителите на страните от ЕС „се оказаха опасно близо до разкола за политиката спрямо Русия", пише изданието. То смята, че падането на рублата и евентуалните бъдещи икономически проблеми на Русия само ще засилят разногласията в ЕС."На Евросъюза му е все по-трудно да има единно мнение за политиката на санкции", обобщава Süddeutsche Zeitung.

На свой ред Die Zeit отбелязва, че макар официално европейските ръководители да се придържат към единно мнение, когато стане дума за антируските санкции, някои от тях си позволяват да се изказват против (санкциите). Изданието се позовава на австрийския канцлер Вернер Файман, който бе заявил, че санкциите са били вид самозащита, но някои ги превръщат в религия.

 

Европа е уязвима от горещи вълни

Европа е затрашена десет пъти повече от горещи вълни от преди. Това установиха учените, които преди време отркиха, че глобалното затопл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа