Кристина Димитрова и Орлин Горанов в Бостън по време на атентата

18380
Кристина Димитрова и Орлин Горанов в Бостън по време на атентата

Известните български певци Кристина Димитрова и Орлин Горанов се оказаха в Бостън в деня на атентата и преживяха ужаса след терористичния акт. Двамата са живи и здрави, успокоиха от Българския културен център в града.

"Точно тръгвахме, когато ни се обадиха от консулството, че са избухнали бомбите. Те са добре", заяви пред БНТ Виолета Желязкова, която работи в центъра. "Слава на Бог, че се замотахме и не тръгнахме натам, защото бях решила да разведа Кристина Димитрова и семейството й в града и да им покажа точно маратона", добави жената.

Сигнал за бомба спря влаковете в гара Бургас за 24 часа

Движението на влаковете в гара Бургас ще бъде преустановено до 16:30 ч. на 11 април, четвъртък (за 24 часа), съобщиха от БДЖ. Районът ...

На този етап, доколкото имам информация, нямаме пострадали сънародници. Не знам дали за добро, или за лошо, но такова нещо не се бе случвало в Бостън. Наистина беше голям шок”, заяви за „Здравей, България” по Нова телевизия певецът Орлин Горанов, който на 14 април е имал концерт с Кристина Димитрова в Бостън.

„Ако трябва да бъда искрен, бостънци и българите не са притеснени. Хората по някакъв начин са свикнали на такива ситуации, много бързо реагират в тях, бързо си помагат. Почти нямаше паника. Мисля, че до 1-2 дни спокойствието в Бостън ще бъде възстановено”, допълни Орлин Горанов.

„Първият взрив не беше нещо особено. Хората просто се обърнаха и си помислиха, че е може би е някаква по-стара кола или оръдие, защото днес е празник на патриотите в Бостън и е като традиция да избухне оръдие на определен час. Никой не му даде такова голямо значение. Много бързо след това се чу вторият взрив, който вече наистина беше много силен, може би три или четири пъти по-силен от първия”, разказа българинът Кристиан Русков, който живее в Бостън и е бил на маратона и в непосредствена близост до взривовете.

Смърт и шок: Експлозии на Бостънския маратон

Най-малко 2 души са загинали, а други 64 са ранени при три експлозии, които избухнаха преди финалната линия на Бостънския маратон, съо...

„Нямаше паника всички да бягат един върху друг, просто хората започнаха да вървят в противоположната на взрива посока”, допълни българинът.

Според него моментът на избухване на взривовете е бил един от най-пиковите моменти на маратона.

Три са жертвите при експлозиите в Бостън

Най-малко трима души са загинали, а повече от 100 са ранени при двете силни експлозии, които избухнаха близо до финиш линията на Бостън...

Той също отрече информацията за пострадали или изчезнали българи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com