Курсът на рублата се възстановява

25323
Курсът на рублата се възстановява

Днес еврото и доларът са понижили значително курса си на Московската борса на фона на засиленото търсене на рубли в началото на данъчния период, предаде Интерфакс.

По този начин курсът на рублата се е повишил спрямо двете валути, достигайки най-високото си ниво от 10 декември насам. Днес доларът се е продавал за 55 рубли, което е с 3,55 рубли по-малко от петък. Стойността на еврото пък е паднала до 67,5 рубли, което е спад от 4,97 рубли.

Русия планира да намали износа на зърно

Руското правителство обяви днес план за ограничаването на износа на зърно. Целта на управляващите е да ограничи скока на цената му на р...

В същото време руският президент Владимир Путин днес обяви, че нивото на търговията между Русия и ЕС се е понижило, докато търговията на страната му със САЩ „изненадващо” се е засилила въпреки всички санкции и контрасанкции, предаде AFP.

„Когато днес погледнах статистиката, някои неща ме учудиха”, заяви Путин, обявявайки 7-процентен ръст на търговските отношения със САЩ и 23-процентно увеличение на американския внос в Русия.

В същото време обемът на търговията с ЕС се е понижил с 4,3%, а вносът от европейските страни се е свил между 7-8% и 10%, в зависимост от различните страни.

Путин е посочил още, че през 2014 година изтичането на капитали от страната възлиза на 120-130 милиарда долара.

Китай готов да помага на рублата, ако Русия поиска

Китайският министър на външните работи Ван И заяви, че Китай ще предостави на Русия необходимата помощ, ако се наложи да бъде оказван...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com