Лафчис: Ципрас отиде докрай, защото иначе щеше да умре политически

13638
Лафчис: Ципрас отиде докрай, защото иначе щеше да умре политически
Снимка: Getty Images/Guliver

Аз съм фен на всеки достоен политик, независимо от коя политическа сила е. Правителството на Ципрас беше избрано с единствената задача да промени ситуацията за Гърция от последните пет години. Затова и той отиде докрай, като изнудването е от двете страни. Може би и затова Ципрас постави въпроса за европейския пакет на референдум, смята бившият президент на „Левски” Томас Лафчис.

Атина иска МВФ да не е част от Тройката и това задължение на Гърция да отпадне, като останат само дълговете към ЕС, каза още Лафчис.

Томислав Дончев: Ако има отстъпки за Гърция, това ще е краят на ЕС

Очевидно имаме игра на нерви. Това заяви в коментар за Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. За мен има няколко въпроса по гръ...

Вече има засилени слухове, че референдумът в Гърция за предложението на Тройката може да бъде отменен. Според Нова телевизия малтийският президент го е заявил пред местния парламент.

По-бедните хора са шокирани, защото не са вярвали, че ще се стигне дотам да не могат да теглят пари, заяви Лафчис. През януари в гръцките банки е имало 274 млрд. евро, а сега са около 170 млрд. евро.

Гърция вече няма какво да губи и въпросът сега е кой кого ще надхитри – победители няма да има, смята Лафчис. Той не смята и, че Ципрас не е обещавал неща, които не могат да се случат. Ципрас поиска да се променят условията по спасителния пакет. Пет години Атина изпълняваше стриктно условията на Тройката и затъна до гушата, посочи Лафчис.

За финал Лафчис обяви, че не вярва, че Гърция ще излезе от еврозоната.

Варуфакис: Може да отменим референдума, ако се споразумеем с еврогрупата

По информация на германския вестник Die Welt в хода на телеконференцията тази вечер гръцкият финансов министър Янис Варуфакис е заявил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com