Лондон забрани строежа на гигантска джамия

13091
Лондон забрани строежа на гигантска джамия

Властите в лондонския район Нюхам забраниха строителството на гигантска джамия в близост до Олимпийския парк в Лондон. От 2007 г. за изграждането й се бореше ислямското движение „Джамаат Таблиг”, предаде Би Би Си.

Джамията можеше да се превърне в най-голямата във Великобритания – с вместимост 10 хиляди души и височина три пъти по-голяма от храма „Сейнт Пол”. Също така се предлагаше строителството на столова за две хиляди души, библиотека и спортна зала.

На Острова: Жена уби сина си, не можал да наизусти Корана

Жена бе призната за виновна от съд във Великобритания за убийството на своя 7-годишен син, когото пребила до смърт, защото не можел д...

Властите обаче сметнаха, че джамията ще е прекалено голяма и строителството й може да затрудни транспортната обстановка, а също така не бе одобрен и архитектурният замисъл.

Идеята за строителството на джамията предизвика протест от страна на част от местните жители. Някои представители на дяснорадикалните националистически организации изразиха загриженост, че районът ще попадне под контрола на мюсюлманите.

Ислямското движение „Джамаат Таблиг” се зароди в Индия през 1926 г. В някои страни то е обвинявано в екстремизъм и е забранено.

Редактор: Десислава Ушатова

В Турция глобиха телевизия заради богохулното "Семейство Симпсън"

Турският медиен регулатор глоби частен телевизионен канал заради излъчването на епизоди от американския анимационен сериал "Семейство...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com