Любчо Георгиевски: До 20 години Македония ще е албанска

11007
Любчо Георгиевски: До 20 години Македония ще е албанска

След 10-20 години Македония ще е албанска държава. Това ще е третата албанска държава редом с Албания и Косово, коментира в интервю за бТВ бившият премиер на Република Македония Любчо Георгиевски, предаде БГНЕС.

Сънародниците му го наричат спасител, други го смятат за "враг и предател". Георгиевски основава ВМРО-ДПМНЕ, чиято идея е самостоятелна и независима Македония. През последните години заради различия с настоящия премиер Никола Груевски, Любчо се отцепва и прави нова партия - ВМРО-Народна партия.

Косово, Босна и Македония не функционират като държави, прави равносметка към днешна дата политикът, когото смятат още и за един от бащите на съвременна Македония.

За името на Р Македония, което е признато от България, Георгиевски смята, че гръцката позиция е безпринципна. И още 20 години да чакаме, нищо не ни гарантира, че ще постигнем резултат, казва политикът за отказа на Гърция да приеме името.

И допълва, че в каквито и илюзии да живее страната му, загърбвайки България, хората от двете страни са най-близки в Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com